مراحل آموزش پرش به اسب

مراحل آموزش پرش به اسب

قبل از اینکه بخواهید پرش را به اسب خود بیاموزید، حتما باید بتوانید در سطح صاف به خوبی سوارکاری انجام دهید و اسب را برای سه قدم پایه بدون ایراد و اشکال هدایت کنید . ممکن است که نتوانید اسب تان را در دفعات اول به پرش وادار کنید، اما او به زودی و خیلی سریع این موضوع را یاد خواهد گرفت.

راه اندازی موانع پرش ها

۱- مطمئن شوید که موارد مورد نیاز را دارید. شما به تیرهای کاوالتی، موانع پرش استاندارد ، چکمه برای حفاظت از بخلوق پای اسب، و یک زین مناسب برای پرش نیاز خواهید داشت. اگر کاوالتی ندارید می توانید از تیرهای چوبی یا شاخه های درخت استفاده کنید.

۲- از تیرهای سنگین وزن تر استفاده کنید. ( نه از لوله های PVC و یا چوب های بامبو) تا اگر اسب تان با یکی از تیرها برخورد کرد به او این احساس دست دهد که برخورد با آن ها خوشایند نیست.

۳- تیرهای کاوالتی را روی زمین جای گذاری کنید. اسب تان را اطراف آن ها گرم کنید. هنوز از او نخواهید که از روی آن ها بپرد.

آشنا کردن اسب تان با تیرها

۱- به اسب تان اجازه دهید که تیرها را بو کند. از اسب تان پیاده شوید و او را اطراف تیر ها بچرخانید. به او اجازه دهید تا آن ها را ببوید و بررسی کنید.

۲- اسب تان را از روی تیرها حداقل سه بار عبور دهید. خوب است که سم هایش را یکی دوبار به آن ها بکوبد تا به صدای آن ها عادت کند.

  • به سمت اولین تیر بروید و از روی آن گذر کنید طوری که انگار کار سختی نیست.
  • وقتی او یک بار از روی آن ها عبور کرد تحسینش کنید. این کار به او اطمینان می دهد که رد شدن از روی تیر کار درستی بوده است.
  • اینقدر این کار را انجام دهید تا زمانیکه اسب تان به راحتی از روی تیرها رد شود. زمانیکه او بتواند از روی تیرها بدون مکث برای نگاه انداختن به آن ها و پرسیدن از خودش که این تیرها وسط راه چه می کنند رد شود ، یعنی او به اندازه ی کافی با تیرها آشنا شده است.

۳- اسب تان را با حالت یورتمه از روی تیرها رد کنید. شاید نیاز داشته باشید که فواصل بین تیرها را طوری تنظیم کنید تا به حرکات او آزادی عمل بدهد. از اسب بخواهید که این کار را پنج مرتبه انجام دهد.

پرش به اسب

پرش باهم

۱- اسب تان را گرم کنید. مطمئن شوید که همیشه این کار را انجام می دهید تا او هیچ دردی نکشد.

۲- سوار اسب شوید و از روی تیرها رد شوید. تا جایی این کار را انجام دهید که اسب احساس راحتی و آشنایی با آن داشته باشد. فراموش نکنید که او را برای انجام کاری که از او خواسته اید تحسین کنید.

۳- همین کار مشابه را در حالت قدم یورتمه و سپس چهارنعل انجام دهید. این موضوع در مورد بعضی اسب ها آسان تر از اسب های دیگر است؛ مطمئن شوید بیش از حد این کار را انجام ندهید که اسب تان از این کار متنفر شود، به جای آن به اسب تان در هر یک جلسه، یک یا دو چیز بیاموزید و در پایان جلسه یک یادآوری داشته باشید.

  • زمانیکه اسب تان توانست به حالت قدم، یورتمه و چهارنعل از روی تیرها به آسانی و بدون تردید رد شود می توانید به گام بعدی بروید.

۴- ارتفاع کاوالتی را به اندازه پایین ترین شکاف بالا ببرید و او را هدایت کنید تا به حالت قدم از روی آن رد شود،به او زمان دهید تا آن را بررسی کند.

۵- سوار شوید و از روی تیر بلندشده به حالت قدم رد شوید. چندین بار این کار را انجام دهید تا اسب تان به آن عادت کند.

۶- همین کار مشابه را به حالت یورتمه از روی تیر و سپس به حالت چهارنعل انجام دهید. زمانیکه شما و اسب تان احساس راحتی پیدا کردید ، هر دفعه کمی ارتفاع تیر را بالاتر ببرید.

  • در هنگام چهارنعل رفتن اسب تان از روی کاوالتی، فاصله ی صحیح از پرش را پیدا کنید تا به اسب تان یادآوری کنید چه زمانی بپرد.
  • زمانیکه حدود ۲ قدمی تیرها هستید دست تان را شل کنید(افسارهایی که در دست تان دارید را کمتر سفت نگه دارید) چون اینطوری برای اسب راحت تر است تا بپرد.(آن ها نیازدارند تا گردن شان را بکشند تا به درستی بتوانند بپرند).
  • اگر اسب تان برای پرش خیلی آهسته حرکت می کند از او بخواهید تا نیروی بیشتری به خرج دهید.
  • اگر اسب تان خیلی سریع پیش می رود گام های او را کوتاه تر کنید تا فاصله ی مناسب را حفظ کند.
  • اگر اسب تان اصلا قبلا نپریده است (یا درحال پرش از ارتفاع بلندتری هستید) ، ممکن است نپذیرد تا بپرد (روی دو پایش بایستد،خود را از جلوی تیرها کنار بکشد و …) بنابراین شما باید کاملا باتجربه و مسلط باشید تا نیفتید و آسیب نبینید.

۷- فشار زیادی وارد نکنید. برخلاف باور بسیاری از مردم ، اسب ها درصورتیکه فشار وارد نکنید و به جای آن خارج از مسیر راهشان باشید بهتر می پرند.اسب ها می دانند چطور باید بپرند و آن ها نمی خواهند آسیب ببینند. وقتی سوارکاران به اسب فشار می آورند تا بپرد ، این فشار آزادی عمل اسب برای حرکت را محدود می کند.

منبع : آموزش پرش به اسب

نظرات کاربران ( 2 نظر )

  • جمشید شاهواری فروردین ۲۵, ۱۴۰۱

    توضیحات خیلی جالبه ….اینکه نباید به اسب فشار وزور گفت ….رو من درست برعکس فکر میکردم

    پاسخ دهید
  • سیّدمحمّدزعفرانچی بهمن ۲۰, ۱۴۰۱

    خیلی خوب

    پاسخ دهید